Anton Karl David

en alldaglig blogg om Anton och Gud.

Förebild: Ulla Larsson

Kategori: Kristen tro

Om det finns någon människa som representerar trofasthet för mig så är det Ulla Larsson, 81 år, och hennes syster Inga-Britt i Filadelfiakyrkan i Örebro. De bor tillsammans i en lägenhet och kommer varje söndag på gudstjänsten i kyrkan; förutom det är Ulla drivande i det som i Filadelfiakyrkan kallas för Lässtugan och har varit så i arton år, sedan 1994.
I Lässtugan hjälper vi invandrare/nysvenskar (välj den term du är mest bekväm med) med deras SFI-läxor, samt finns till hands om någon bara vill prata och på så sätt träna sin svenska. Det började i liten skara efter att en rysk familj begravt sin mormor i kyrkan och efter det berättade att det ville ga hjälp med svenskan. Och detta har Ulla fortsatt att vara en drivande kraft bakom allt sedan dess. Idag kommer det runt femton invandrare och ungefär lika många volontärer som fikar tillsammans och pluggar ihop.

Det som Ulla tycker är roligt med Lässtugan är att det ger chansen att göra något viktigt samtidigt som det är stimulerande. Särskilt roligt tycker hon att det är att både pensionärer och ungdomar hjälps åt med "undervisningen" sida vid sida, detta eftersom olika åldrar lätt blir uppdelad och inte får kontakt med varandra. Men på Lässtugan finns det plats för alla.

Ulla och Inga-Britt har varit medlemmar i Filadelfiakyrkan nästan hela livet. Hon berättar att hon gick fram och böjde knä vid ett barnmöte och att hon sedan dess varit troende. Hon lät döpa sig 1946 tillsammans med tjugotre stycken andra. Hon har aldrig lämnat Gud och skulle aldrig göra det: "inte för miljoner", säger hon med eftertryck. Det är Gud som varit riktningen i hela hennes liv, och så lär det förbli.

Tidigare i "serien":

Gamla Filadelfiakyrkan, fick tyvärr ingen bil på Ulla. =(

KOMMENTARER:

  • maja säger:
    2012-05-24 | 21:06:52
    Bloggadress: http://ljud.wordpress.com

    najs! sorry att jag inte svarat på ditt mejl. ska skriva nåt om d. petander. såklart jag kan göra det.

  • Anton säger:
    2012-05-24 | 22:06:07
    Bloggadress: http://antonkarldavid.blogg.se/

    Fint! Det blir kanon

  • Isac säger:
    2012-05-25 | 18:07:44

    Bra förebild!

Kommentera inlägget här: