Anton Karl David

en alldaglig blogg om Anton och Gud.

Tåg till UB

Kategori: Mongoliet

Jag är tillbaka i staden där sllt började; UB. Och här hänger jag med Björn och Shawn. Imorgon bär de av mot skogen, sjön och kamelerna. Mot Hövskol. Inatt åkte jag ett tolvtimmarståg mot Ulan Bator. Blev väckt mitt i natten av en bestämd konduktör, som envisades med att påstå att jag sov i fel säng. Jag är ganska säker på att jag inte gjorde det, men hon envisades och började rycka i mina sängkläder och till slut tvingade hon mig att omlokera mig till en ny säng. Förstörde på det sättet en liten del av min natt .Jag satt förresten på tåget med Mongoliets bästa kvinnliga brottaren. Eller brotterskan. Hon visade mig bilder ifrån olika tuneringar och jag fick träna min mongoliska.

Ulan Bator är väldigt varmt just nu, väldigt hett. pust

Mongoliska ordspråk

Kategori: Mongoliet

Jag ska nu dela med mig lite av den djupa asiatiska visheten som jag ibland stöter på i form av ordspråk:

"Utanför den flitiges (gehr) finns inget torkat djurbajs, den lates gehr har ingen mat"

"Om du dricker vattnet får du följa sederna"


Jag står inför ett litet dilemma, be för det.  

Predikant A

Kategori: Mongoliet

Så min första riktiga predikan, jag är fortfarande ganska obekväm med det ordet när det appliceras på mig, hölls i Erdenet, Mongoliet samma plats där även min första lägenhet återfinns. Och den plats där jag förmodligen spenderat längst obruten tid i förutom Östansjö, Gottne, Sverige.

Kärlek var temat, att vara tacksam för Guds kärlek men samtidigt utmanas av Jesu ord om att vi ska älska varandra som han har älskat oss, en riktig utmaning. Det gäller att låta Anden arbeta med våra hjärtan.


 

 

 

 

 

 

Avdelning roliga citat,:

(under matchen Japan- Holland ställning 0-1

S, Amerikansk missionär: "Så antingen så gör Japan mål eller så gör Holland ett till mål. Eller så blir det inga fler mål"

J, dennes man: "Väldigt bra analys, S"