Anton Karl David

en alldaglig blogg om Anton och Gud.

Undervisning med Ahlgrens bilar

Kategori: Mongoliet

Förra veckan fick jag Ahlgrens bilar av min kära StepOut-chef Johanna (tack) och igår så åt jag och några gluspka mongoler upp allt. Det efter att jag använde dem på en karta av Ulan Bator, dessa fick hjälpa till att illustrera färger och "this, that och these and those", samt att de fick agera ambulanser som mina kära elever ficka guida till olika platser på kartan. Ganska roligt tycker jag. Jag tycker att det är givande att undervisa, jag tror att det ger ungefär samma känsla av tillfredställse för mig som det ger en händig person som lyckats spika ihop någonting fint. Man har faktiskt lyckats få till någonting, ge någonting som är mer eller mindre användbart. Oftast mer hoppas jag.

Arbetssäkerhet

Kategori: Mongoliet

Här i Mongoliet är det säkerheten främst som gäller, eller nja.
Det här kanske är en av anledningarna till att kvinnor lever längre än män.

Jag har haft det bra på sisa tiden, varit ledig ifån lektioner denna vecka och haft det bra. Men mitt internet har varit lite krassligt därför har jag inte kunnat skriva något till er.

Jag har spelat baseball.

 

Så tack för mig

Utlänningar

Kategori: Mongoliet

Den här veckan har varit ganska lugn. Jag har haft mongoliska lektioner 3 timmar om dagen men bara två engelskalektioner varav en inte blev av, studenten dök inte upp, och en konversationstimme. Så helt klart lungt. Jag har upptäckt fler utlänningar i Erdenet med omnejd. En tyska bor utanför staden i en liten gehrby "utan varmt vatten och internet" och hon jobbar där på en förskola. Det bor två andra tyskar i mitt distrikt, de är här istället för att tjänstgöra i det militära. Jag tror de jobbar med att lära ut tyska. En mongol undrade om det var ett straff som de tvingats på av den tyska staten, det vill säga att komma till Mongoliet. Positiv syn på sitt land.
"Und jetzt ska ni plågas i sech monaten in der underutweclklade land Mongoliet!"
Jag träffade också en amerikanska jobbar med mikrolån och är med i Fredskåren, jag träffade alla dessa i veckan och blev medbjuden ut, och fick ännu en gång känna på den obekväma stämmningen som sprider sig när man meddelar att man inte dricker alkohol men gärna följer med. Nåja... Det gick över.
Klart är iallafall att det oftast är mycket intressant människor som åker ut till Mongoliet.  Det är inte de genomsnittliga Mallorca-turisterna som letar sig hit, så allt som oftast blir det intressanta möten.