Anton Karl David

en alldaglig blogg om Anton och Gud.

Tävling

Kategori: Mongoliet

Gissa namnet:

Антон
Давид
Ирэн
Эмэли
Ангнэс
Сандра

Hej hopp i full galopp. Tiden flyger fram och imorgon ska jag ha min första engelskalektion och inte bara lite konversationskonsultation om jag haft förut. Mina mongoliska lektioner går bra, idag satt jag och nötte nationaliteter. Tanken är att orden ska borra sig in genom mitt mjuka kranium och sedan bosätta sig samt fortplanta sig djupt nere i min hjärnbark. Repetion är kunskapens moder. Idag var jag och åt koreanskt. Sjukt god mat för så lite pengar, iallfall om man jämför med Sverige. Ändå är Mongoliet långt ifrån det billigaste landet i asien. Mongoliska priser: Mat och annat nödvändigt är billigt. Elektronik och annat onödvändigt har svenska priser.
Jag klarar inte riktigt av att skriva utförliga inlägg, men det kommer mer.

Vad skulle ni vilja läsa om?Plantörstjänst och annat smått och gott

Kategori: Mongoliet

Hej, först och främst vill jag tacka alla som skriver och tittar in, det är trevligt. Tyvärr så hinner jag ofta inte svara, men tro inte att jag inte uppskattar allt som skrivs. För jag uppskattar det.

Jag kanske får gå tillbaka till min härliga gamla anställning här i Mongoliet. Dvs att jobba med att sätta plant eller den lite finare betäcknigen som jag använder: trädplantör. Det fina i kråksången är det att jag nu verkligen kommer att vara en miljöaktivist. Något som jag, med skavsår ifrån stövlarna försökte intala mig, när jag satte planteringsröret i marken denna sommar. Det är nämligen så att bristen på skog är ett stort problem i Mongoliet, det gör så att stora delar av landskapet "ökenfieras". Runt städerna är det ofta kalt eftersom människorna i gehrarna hugger ner skogen för att ha något att elda med, därför är det väldigt bra med återplantering här.
I juni kommer jag förmodligen att hålla i en predikan på ett ungdomsmöte, be för denna arma syndare, att det skall gå bra om det inte gör det så skyller jag på tolken.

Jag har, tillsammans med Patrick, hållit i en svenskkulturtimme. Mitt vykort med Kung Carl XIV Gustav imponerade många där vår kung tornade upp sig med sin kungliga skrud. Andra saker som vi pratade om var de hedniska vikingarna, som holländarna var så rädda för att de i slutet av Herrens bön bad "och bevara oss ifrån vikingarna" och svensk folkdans (Tack youtube!).

Lite lektyr för er som är intresserad av Mongoliet. HÄR
    

Bilder - exklusivt för boggen

Kategori: Mongoliet

En gehr


Min föredetta irländska lägenhetskompis fotograferar de mongoliska vidderna


Lite inaktuell propaganda pryder vissa husväggar. " Marx lära är perfekt, därför är den bra att följa" står det typ