Anton Karl David

en alldaglig blogg om Anton och Gud.

Annandag jul - Apple och martyrerna

Kategori: Kristen tro

Jag har fått ett mail från Apple, de skrev: "Nu är det dags att skämma bort dig själv".
Det, bortskämmning, borde jag väl rimligvis fått nog av efter den här helgen? Lite extra komiskt tyckte jag att det var eftersom jag fick det här meddelandet idag, annandag jul, den dag då vi firar martyrerna. De som valde att inte skämma bort sig själva, utan istället valde att förbli trogna mot sin övertygelse och sin tro hellre än att få fortsätta leva.
Här kommer historien om min personliga favorit Dirk Willems, var snäll och se på den:Här kommer lite mer ni kan titta på om ni vill.

Som är lite mer nutidsorienterat än det jag visat hittills. Bra jobbat SVT!

God jul - Inkarnationen

Kategori: Kristen tro

"När Salomo hade slutat sin bön kom eld ner från himlen och förtärde brännoffret och slaktoffren. Herrens härlighet uppfyllde templet. Prästerna kunde inte gå in där, eftersom Herrens härlighet uppfyllde templet. När israeliterna såg hur elden och Herrens härlighet kom ner över templet knäböjde de på stengolvet med ansiktet mot markenoch tillbad och tackade Herren: 'Ty han är god, evigt varar hans nåd.'"
2 Krön 7:1-3

När Gud kommer till jorden så märker man det. Han är en obetvinglig kraft, en förtärande eld. Något som är så heligt att det är farligt att komma nära det.
Man kan följa Guds ord men man kan inte följa Gud. Man kan lyda hans befallningar, men inte höra hans röst.

Men så tar Gud sin boning mitt ibland oss, han blir som en av oss. Han föds in i fattigdom, han gör sig själv följbar. Han låter oss få höra hans röst, först jollrar den sedan förkunnar den. Han tältar mitt ibland oss. Och helt plötsligt öppnas vägen till Gud för alltid. Gud är nära, vi har sett honom. Känt honom med våra egna händer. Han var hjälplös som vi, han hungrade som vi. Och  han ropade: följ mig

"Ty ett barn har fötts, en son är oss given. Väldet är lagt på hans axlar, och detta är hans namn: Allvis härskare, Gudomlig hjälte, Evig fader, Fredsfurste."
Jes 9:6

Tack!

Kategori: Allmänt

Jag vill framföra ett tack till de tre som förgyllt advent med sina inlägg: Isac, Emanuel och Maria.
Nu ska jag vara hemma och äta skinka (kontroversiellt) och vila upp mig .