Anton Karl David

en alldaglig blogg om Anton och Gud.

Uppdatering

Kategori: Mongoliet

Snart så har jag svensk mark under mina fotsulor, det är bara ca 2 veckor kvar av min vistelse i Mongoliet. Om allting ordnar sig med exitvisat så borde det i allafall gå att lämna detta land. 
Den här veckan gick ifrån att vara stressig till inte så stressig, det var tydligen en extra naadam som gjorde så att några elktioner blev inställda. Jag ska mest jobba med alphakursen. (jag pratade på den i onsdags, det gick bra)
Och sen ska jag haika idag. Hinner tyvärr inte skriva mer 

En fågel i min trappuppgång

Kategori: Mongoliet

Igår flög en stressad fågel runt i min trappuppgång. Jag fylldes med en viss sympati för detta arma dju som förtvivlat dunkade sitt huvud mot glasrutan i hopp om att komma ut. Dock hade jag bråttom just då och kunde inte stanna för att hjälpa den. När jag sedan gick tillbaka lite senare kunde jag till min glädje se att den verkade vara borta förnöjsamt gick jag upp mot den översta våningen bara för att känna vinddraget ifrån en fågels som svävar centimeter ovanför mitt huvud, jag gav till ett litet förvånat tjut, mest till följd av min fobi för att saker som flyger ska träffa min fina hjässa. Iallafall så bestämde jag mig för att denna gång försöka hjälpa min brunspräckliga bevingade vän. Jag tog på mig min vinterhandske för att likt den fågeltämjare jag är kunna fånga fågeln utan att den skrapar min hand. När detta visade sig lönlöst så tog jag fram en pall ifrån min lägenhet ställde mig på den och försökte öppna trappuppgångsfönstret, men ack ve vad de var tung. Så jag beslutade mig för att knacka på hos grannen för att be om hjälp. 
(knack knack)
Granne: Хэм бэ? (Vem är det?)

Anton: öööhm....Гадад нүн (utlänningen)

(Dörren öppnas)

Anton: (pekar på fågeln) Энэ шөшөдыг гарах хэрэгтэй (Den där fåglen behöver lämna) (underförstått trappuppgången) 

Hon hänvisar vidare till nästa granne och vi försöker öppna fönstret, dock utan någon framgång. De visar sig att fönstret är igenspikat. Grannen försöker då gripa tag i fågeln som är lite vimmelkantig efter att ha rammat fönstret så många gånger . Fågeln tar dock till flykten och flyger rakt in i fönstret ännu en gång. Den blir liggande platt på marken med vingarna utsträckta, dock forftarande vid livet. Grannarna bär in gågeln i sin lägenhet och det var det sista jag såg av denna. Jag hoppas dock att han återhämtade sig.

Gud är god

Kategori: Kristen tro

Det här påståendet kan kännas väldigt självklart för en kristen. Men samtidigt är det kanske det påståendet om Gud som blir mest ifrågasatt, vissa tycker att man allt får ta och välja; är Gud god eller allsmäktig? Men Gud är både och. Han är både god och allsmäktig. Man kan inte låsa in Gud i en tanke eller tankebyggnad för Gud är större en båda två. Han är "wholly and fully diffrent". Och Gud är god. Alltid god. Konstant och oföränderligt god. Även när vi inte uppfattar hans godhet igenom våra yttre ovh inre konflikter.

Till saken hör dock att man kan ha många av de rätta svaren om Gud. Men ändå inte litar man inte på honom, kunskapen sitter bara i huvudet. I psaltaren 34:9 uppmanas vi att:

Se och smaka Herrens godhet, lycklig den som flyr till honom!

Bäda de här sakerna är sinneliga, att smaka och se. Vi uppmanas alltså inte att bara förstå att Gud är god på ett abstrakt, teoretiskt plan. Vi uppmanas att kasta oss på Gud med vår allt. Att pröva och se att Gud är god, med vårt allt. Med känslor och allt

Han svarade: "Du skall älska Herren, din Gud, av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela din kraft och med hela ditt förstånd, och din nästa som dig själv
Luk 10:27

Vi uppmanas att i en relation med Gud verkligen älska honom pga av hans godhet. Att med hela oss våga lita på att Gud är god. Jag önskar att vi alla skulle kunna ta ett stort steg och våga lita på Guds godhet.