Anton Karl David

en alldaglig blogg om Anton och Gud.

Spring som en apa och kravla dig i mål

Kategori: Allmänt

Det här kanske inte verkar så roligt ifrån början, men det blir faktiskt ganska roligt just för att en kvinna springer som en apa, det tyckte iallfall jag och min kära äldre syster.
  För att få någon form utav meningsfullhet i det här inlägget så citerar jag bibeln:

"Ni vet ju att alla löparna i en tävling springer men att bara en får priset. Löp då för att vinna det. Var och en som tävlar måste försaka allt - löparen gör det för en krans som vissnar, vi för en som aldrig vissnar. Jag har målet i sikte när jag löper, och jag slår inte i luften när jag boxas. Jag går hårt åt min kropp och tvingar den till lydnad, för jag vill inte predika för andra och själv komma till korta."

1 kor 9:24-27

Syndabocken

Kategori: Kristen tro

Expressen skriver om ett fruktansvärt brott, om det kan ni läsa här
De flesta av oss har egentligen inte den minsta möjligheten att kunna förstå vilket lidande flickorna ifråga har fått gå igenom, och hur mycket deras familjer nu får lida med vetskapen om vilket brott som begåtts. Den övriga personalen på förskolan får även de gå igenom ett fruktansvärt lidande och kanske även ett misstänkliggörande ifrån omgivningen. Misstankar att de var iblandade på något sätt, men tystat ner det. 

Perversioner av den mänskilga sexualiteten finns överallt, det har blivit en olycklig del av många människors natur. Jag tänker inte diskutera hur det uppstår, jag konstaterar bara att mänskligheten är fallen och att vi i vår förvirring ofta gör andra människor, oss själva och Gud illa. Sexuella perversioner är ingenting som hör en speciell grupp människor till, en speciell tro eller bekännelse till. Det kanske snarare är så att det är något som ligger latent inom många människor, ovasett bakgrund.

Expressens artikel lägger dock stark emfas på ordet kristen i sin artikel


"Kristen lärare åtalas för

övergrepp på flickor"


"Nu misstänks läraren, som jobbade i många år på den kristna förskolan i Jönköpings län och var omtyckt av barn och personal, för övergrepp på fem flickor."

Det kanske är helt oskyldigt gjort och författaren kanske inte hade en tanke på att misstänkliggöra en hel grupp människor. Men så uppfattas det inte av "verklighetens folk", för att använda ett KD-slagord. Här följer några urklipp på kommentarerna under artikeln:
r />Postat av Ej inloggad allias den 28 jan 2010 kl 10:21
"Djävulens avkommor" brukar ofta ha en religiös stämpel i pannan. Den motsägelsefulla sagoboken under namnet bibeln tycks skapa förvirrade och schizofrena individer. 

Postat av Ej inloggad
vermilia 32 den 28 jan 2010 kl 09:21
Ja där ser man att det förekommer även avskyvärda brott i ''Guds hus''. Märkligt hur det kan vara möjligt, eftersom de kristna säger sig själva vara friköpta från synd genom frälsningen medans de hotar oss andra med Helvetet om vi inte tar emot Jesus.

Men själva kan de ägna sig åt alla slags perversiteter tydligen. Märkligt!

Som ni ser används artikeln av dessa människor, mer eller mindre, som bevis på hur illvilliga och onda kristna är, våldtäktsmän och pedofiler hela bunten. Det hela blir ju mycket enklare om man har en enkel minoritetsfiende som man kan bekämpa och göra sig av med, rationalisera bort. Istället för att se att gränslinjen mellan ont och gott går igenom varje människas hjärta. Det finns inte en grupp som bär skulden för allt ont, eller är mer benägna till fruktansvärda brott. Krigslinjen går igenom oss själva. Det är vi som bestämmer, hur mycket av det onda som vi släpper fram i våra hjärtan. Men istället för att se detta, så skuldbelägger man en grupp. De kristna.
Ja, vi är fria från vår skuld om vi vänder oss till Jesus och håller oss till honom. Men, nej vi blir inte perfekta människor. Och ja, otäcka tendenser finns även hos oss, som hos alla andra människor. Målet med kristendomen är att bli mer och mer lika Jesus, men, nej vi når aldrig helt fram i detta liv.

 
Istället för att inse vilket lidande som familjen går igenom så söker man en syndabock och istället för att drabbas av medlidande så förhärdar man sina hjärtan och menar att detta bara ger bevis för ens egna förvridna, falska världsbild. Här följer en kvasi-intellektuell kommentar ifrån en kille som har koll på läget:

LOL. Vilken "nyhet"...det har bara existerat som fenomen i några hundra år....Tro=Inte avgörande för en människas individuella ansvar, snarare tvärtom. Kanske det är dags att börja tänka lite nu?

För det första så skulle jag vilja påstå att mänsklig ondska är liiiite äldre en ett par hundra år, kanske snarare en följeslagare igenom hela mänsklighetens historia. Sen så undrar jag också vilken referensram som finns för individuellt ansvar utan någon tro. Det enda som återstår då är nihilism och det är knappast särskilt progressivt.

Människor anklagar ofta kristna för att vara oförlåtande och grymma, men när ett sånt här otäckt brott flyter upp till ytan är man inte sena att vässa högafflarna:

Postat av Ej inloggad LRK 57 den 28 jan 2010 kl 10:26
Hur är han funtat. sjuk är väldigt lindrigt omdöme. Kastrea honom är en bra början!!! Har själv två döttrar undra hur jag skulle regera i en sånt läge, skulle troligen blir hel tokig! Inga straff är tillräkliga enlig mig.


Nåden inom kristendomen är väldigt provocerande; Att man inte kan göra sig förtjänt utav evigt liv utan att man måste få hjälp för att nå det.  Det passar inte oss som lärt oss att "bra man reder sig själv", och att "ensam är stark". 
Vi tycker i allmänhet att vi är ganska duktiga, i alla fall i jämförelse med de andra. Alltså kan man kosta på sig att ropa: Inga straff är tillräckliga!
Det är ju sant förstås, inga straff är tillräckliga för vår mänskliga grymhet.  Det är därför nåden är så fantastisk och så provocerande:

Postat av Ej inloggad smulankatt 55 den 28 jan 2010 kl 13:15
Han knäpper sina händer och ber till Gud som förlåter honom.

För jag tror faktiskt att om den här mannen lär sig att hålla tillbaka den snedvridna delen av sig själv och uppriktigt ångrar sitt brott. Då är han förlåten, inte för att han förtjänar det. Utan för att Gud är god.     


PS. Några bonusfunderingar. När kommer vi se en rubrik i våra kvällstdningar som lyder:

"Ateistisk lärarare våldför sig på barn"

"Läraren var populär på den sekulära skolan men anklagas nu får sexualbrott"

Fast det är ju klart det skulle ju misstänkligöra fel grupp. Det skulle inte alls vara lika enkelt att ha majoriteten av svenska folket som syndabock. 
Eller varför inte:

"Socialdemokratisk man slog sin barn"

Men så kan de ju inte vara, för i vår sekulära land så är politik och partier som gör anspråk på att få styra oss aldrig skyldiga. Det händer ju först när man mixar religion och politik. (Min åsikt är att det är precis tvärtom, när politikerna styr kyrkan, då är det illa)


Snö, snö

Kategori: AllmäntJag var ute och cycklade idag i snön, det var trevligt.
Det jag uppskattar mest med snöovädret är att man kan kasta sig bort ifrån vägen ner i diket, utan att skada sig alltför mycket, på grund utav den stötdämpande effekten som just snö har.

Ärade bloggläsare, just det jag adresserar er alla. Båda två. Jag har en fråga, ska jag flyga ensam till Mongoliet inom en nära framtid, typ nästa helg (alltså helgen efter denna helg), eller åka med unge herr B ifrån Småland runt den 18:de?  
Det som talar för alt. 1 är att jag tycker att det är tråkigt att dra omkring hemma, och är otålig. Jag vill gärna komma iväg. Alt.2:s fördelar är att jag tycker det är tråkigt att flyga ensam och vill ha sällskap på mellanlandningen i Kina.