Anton Karl David

en alldaglig blogg om Anton och Gud.

Kalle Anka som statsminister?

Kategori: Flum/ Foki

&lDet var härligt att vara hemma på en blixtvisit i fagra Östansjö. det var härligt att träffa vänner och familj. Lördagens talande gick bra och mycket pengar kunde skickas till Sydafrika, vilket också det är härligt.
Nu tänkte jag övergå till lite osammanhängande funderingar.
Om ni följer länken kommer ni att kunna se årets valresultat. Scrolla ner till listan med handskrivna röster. Det är här det börjar bli intressant.
Kalle Anka fick 37 röster
Hans parti Kalle Anka Partiet fick 90 röster
Fantomen fick 3 röster
Musse Pigg fick 3 röster
Jag funderar lite grann på hur värld skulle se ut om dessa tecknade storheter styrde vår värld. Kalle Anka skulle definitivt få egen majoritet som vi kan se av dessa siffror, om nu Kalle Anka skulle bli vår ledare, hur skulle då Sverige se ut?
Spontant tänker jag att politiken skulle bli ännu mer stridslysten och haka upp sig på smådetaljer, något som är två av vår kära Ankas små personlighetsbrister. Förmodligen skulle barnaga bli tillåtet igen. Åtskilliga gånger har Kalle jagat sina brorsöner till Timbuktu med någon smärtframkallande atteralj i sina händer.
Fantomen skulle kunna vara en ganska rättsskaffens, lätt konservativ, trikåklädd statsminister. Poliserna skulle dock brutaliseras ganska snabbt under sin nya överbefälhavare och kriminella element skulle vara brännmärkta för livet med ett fett dödsskalleärr, vilket kan göra att vi drar på oss kritik ifrån FN.
t;div>Musse Pigg skulle kunna funka, men han kan uppfattas som något för fjollig för statsministerrollen.
I listan så får Jesus/ Jesus Kristus blott 4 röster och Gud får endast två.
Jag är säker på att denna kombo, tillsammans med Den heliga anden, skulle och kommer att uträtta mycket gott. Men än så länge så verkar Kalle Anka ha företräde hos många människor.
Kommentera inlägget här: