Anton Karl David

en alldaglig blogg om Anton och Gud.

Våren är här...

Kategori: Mongoliet

..och lyser fred på jorden, glädjen är stor i ett barns klara ögon bor den. (Travesti på Billy Butt-julsång, kan man verkligen heta Billy Butt förresten låter som en seriefigur, Beavis och Buttheads kusin kanske)

Ja, våren har kommit in som en stormvind (referns till Carola) i Erdenet. 25 grader varmt! 25 grader! Det är underbart, man kan vara ute och spatsera och bara njuta av livet just nu. Människor har börjat leta sig ut för att gräva i rabbater, bränna bort gammalt tråkigt höstgräs och lite här och var kan man se någonting grönt spira bland de döda fjolårsgräset. Det är härligt värre, skolbarnen var ute och gjorde iordning skolgårdna och överallt plockade människor upp glasbitar ifrån vodkaflaskor och sysslad med annat trädgårdsarbete. Förutom i mitt distrikt. Distrikt nummer 5, fråga mig inte varför. Snart öppnar nog också Den sjungande, dansande fontänen, en välkänd attraktion för alla mongoler. Det är...ja, en sjungande, dansande fontän antar jag.
  
 

 

KOMMENTARER:

  • irene säger:
    2010-05-01 | 10:03:59

    Hej! Ja visst är det underbart med våren. Alla börjar krypa fram ur sina hålor och visa sig ute igen. Fast här har vi inte lika varmt.Dessutom regnar det idag(1 maj)Annars har det varit skönt väder här också,med kalla nätter och soliga dagar. På våran gård finns det inte några vodkaflaskor att kratta upp, men mycket annat skräp.

    Gud välsigne dej!

    Mamma

  • mormor och morfar säger:
    2010-05-02 | 17:21:42

    Härligt med sommarvärmen.Här blåser det bara kallt,riktiga isvindar, men det blir väl bättre.Mormor å jag hade en egen majbrasa i år.Mormor höll vårtalet som mest blev en bön till vår Gud. Vårhälsningar från oss båda.

  • Lotta säger:
    2010-05-05 | 20:20:35
    Bloggadress: http://pointymustasch.blogspot.com

    Vad härligt med vår för dig!



    Här hemma är den alltså den 5 maj och vi skrapar rutorna på morgon pga det kalla vädret under natten. På dagarna är det blåsigt och aldrig varmare än 10 grader. Jag undrar varför man bor där vi bor egentligen?

  • Anton säger:
    2010-05-06 | 01:43:47
    Bloggadress: http://antonkarldavid.blogg.se/

    Nåja idag började det snöa igen

Kommentera inlägget här: