Anton Karl David

en alldaglig blogg om Anton och Gud.

Utlänningar

Kategori: Mongoliet

Den här veckan har varit ganska lugn. Jag har haft mongoliska lektioner 3 timmar om dagen men bara två engelskalektioner varav en inte blev av, studenten dök inte upp, och en konversationstimme. Så helt klart lungt. Jag har upptäckt fler utlänningar i Erdenet med omnejd. En tyska bor utanför staden i en liten gehrby "utan varmt vatten och internet" och hon jobbar där på en förskola. Det bor två andra tyskar i mitt distrikt, de är här istället för att tjänstgöra i det militära. Jag tror de jobbar med att lära ut tyska. En mongol undrade om det var ett straff som de tvingats på av den tyska staten, det vill säga att komma till Mongoliet. Positiv syn på sitt land.
"Und jetzt ska ni plågas i sech monaten in der underutweclklade land Mongoliet!"
Jag träffade också en amerikanska jobbar med mikrolån och är med i Fredskåren, jag träffade alla dessa i veckan och blev medbjuden ut, och fick ännu en gång känna på den obekväma stämmningen som sprider sig när man meddelar att man inte dricker alkohol men gärna följer med. Nåja... Det gick över.
Klart är iallafall att det oftast är mycket intressant människor som åker ut till Mongoliet.  Det är inte de genomsnittliga Mallorca-turisterna som letar sig hit, så allt som oftast blir det intressanta möten.

KOMMENTARER:

  • irene säger:
    2010-05-16 | 21:08:53

    Skönt ändå att kunna kommunicera på något någorlunda lättbegripligt språk! Det är ju alltid roligt att lära känna nya människor. Vi har haft en underbar helg med sommarvärme. Naturen har blivit många snäpp grönare på några dagar. Emelie och Sara har varit hemma. Agnes på Blåhajk och Sandra på Äventyrarna hajk. Kram och Guds välsignelse till dej Anton!

  • Lotta säger:
    2010-05-17 | 18:11:40
    Bloggadress: http://pointymustasch.blogspot.com

    Ja, det är bra att du står på dig!



    Vad säger du om det här, ett brev kommer lastat till Mongoliet med... Ja, vaddå? :D Måste du betala något för att hämta ut paket därborta?



    Sköt om dig!

  • mormor och morfar säger:
    2010-05-26 | 14:22:34

    Hej Anton. Hoppas du mår bra.Vi väntar på nya rapporter från dej. I helgen var vi tillsammans oppe i stugan.Vi städade bort ris,och grillade och hade mycket trevligt. Elias låg hos oss i stugan och dom andra låg i två husvagnar.Idag har vi gjort några små reparationer på din busskur i Gottne vi ska även måla om den.Vi ber alltid för dej.

Kommentera inlägget här: