Anton Karl David

en alldaglig blogg om Anton och Gud.

En vanlig dag

Kategori: Mongoliet

Efter påtryckningar ifrån mina läsare (mormor) har jag bestämt mig för att berätta för er hur en vanlig dag ser ut, jag gör det i den form som jag tycker är roligast, novellformen.
7:00. Det plingar harmoniskt ifrån nattygsbordet, ljudet av en harpa. Det kunde lika gärna vara skriket ifrån en psykotisk delfin. Lika ovälkommet är det. Anton plockar upp mobiltelefonen och letar med sömndruckna ögon efter knappen som stänger av larmet. Han lyckas, harporna upphör att spela. Anton hasar sig ut i köket, smöret är slut. Mjölken är slut. Besviket tar han ner brödet ifrån köksskåpet, skär upp en skiva, tar ett äpple och lite kolsyrad äppledryck. Ingen exotisk frukost. Han sätter sig vid datorn tuggaroch  i sig den torra brödskivan samtidigt som han kollar efter e-mail på datorn.
8:25 Anton sneglar på mobiltelefonens klocka, samtidigt som han undviker det öppna hålet som leder ner till stadens avvgrundsdjupa kloak. Han är på väg mot lektionen, han tror och hoppas att han ska hinna dit i tid. Även om ingenting särskilt skulle hända om han kom för sent
10:30. En timme kvar av lektionen och Antons hjärna har numera samma konsitens som potatismos. Kladdig och seg. Som enda student blir han hårt drillad av sin lärarinna Toogi, som idag är på ett strålande humör och avslöjar att imorgon ska de ut och "praktisera". Dvs fråga slumpmässiga människor på stan slumpmässiga frågor, nu låter det kanske som om Anton inte gillar det, men det gör han. Slumpmässiga frågor är alltid kul.
12:15 Tillbaka i lägenheten lagar Anton indisk lammgryta, han stosar runt i köket och känner sig som en oövervinnerlig mästerkock.
15:30 Tillbaka på samma café där han för några timmar sedan avslutade sin lektion, i sin slitna anteckningsbok skriver han ner frågor till morgondagen, brevid honom sitter Shine (inte engelskans shine) och studerar en bok med hjälp av ett uråldrigt engelskalexikon. Shine försöker att lära sig biblisk hebreiska och grekiska, målsättningen är att kunna översätta Bibelns grundtexter till mongoliska. Han bedriver sina egenstudier med envishet och internetlektioner.
18:00 Tillbaka på caféet ännu en gång denna gång för att undervisa engelska. Att undervisa en trettioårig advokat, en designer, engelskastudenter med målsättning att bli engelskalärare och några till kan leda till både högmod och det kan också vara väldigt ödmjukande, tänker Anton samtidigt som han småfnissade visar en 1950-tals film om "good manners".
20:00 Tillbaka till lyan.
Så ser en dag ut ungefär, fast med ganska många olika variationer, samtidigt när det gäller antalet undervisningspass och vad som händer på dagarna.
Ha det bra

KOMMENTARER:

  • irene säger:
    2010-04-27 | 20:19:01

    Intressant att höra om din dag! Har du verkligen gjort indisk lammgryta? Det har aldrig jag. Det blir perfekt när du kommer hem, då lagar väl du maten.

    Hälsa dina elever!

    Kram

  • Agnes säger:
    2010-04-27 | 21:43:07

    Hej Anton. Jag kan tänka mig hur du går omkring i köket och nynnar på dina egna påhittade melodier :) Jag saknar dig! Hälsa alla dina elever :)

  • david v säger:
    2010-04-27 | 23:29:37

    Din mormor är en klok männska det va kanonkul o höra hur en engelskalärares dagar kan se ut. god bless (ja tror de betyder gug välsigna på nåt obegripligt språk)

  • mormor och morfar säger:
    2010-04-28 | 17:17:24

    Tack för din dagsbeskrivning. Vi förstår att det kan variera lite.Kan du gå till din skola, eller åker du buss eller hästrygg? Ha det fortsatt bra.

  • Lotta säger:
    2010-04-28 | 22:35:39
    Bloggadress: http://pointymustasch.blogspot.com

    Det låter ju som om du har att göra på dagarna åtminstone! Det är bra, det gillar vi här hemma. Vi ber fortfarande för dig. Jag har totalt glömt bort att fixa någon design på din blogg, jag ber så mycket om ursäkt och hoppas att du ska kunna förlåta mig i framtiden.



    Mer än det så jobbar vi på här hemma och fikar gott fika varenda dag. Tränar gör vi också, men inte lika ofta som en kanelbulle eller muffins slinker ner. Jag går hos dietist för att få slut på min eviga sockerlängtan och även för att lyckas äta de gånger som jag har aptitstörningar. Det känns lustigt att få samma tips som cancersjuka patienter vad det gäller mat och illamående. Joy!



    Kämpa på där borta, vi saknar dig och längtar efter ditt skratt och glada humör. Snart skaffar vi Skype så att vi ska kunna höra det live igen. Du borde absolut skicka din adress där du bor så kan vi skicka ett brev med skivor som kan vara uppmuntrande eller bara rent kåseri.



    Ta hand om dig, Anton Donton!

  • Anton säger:
    2010-04-29 | 16:00:26
    Bloggadress: http://antonkarldavid.blogg.se/

    Tack så mycket alla för att ni hittade hit och skrev, jag ska försöka konmma ihåg att hälsa.



    M o M: Jag går till skolan ,det är inte särskilt långt

Kommentera inlägget här: